Afspraken en vragen

De spreekuren van de huisartsen in het Anton Jurgenshuis zijn uitsluitend op afspraak. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Dan belt u ons op werkdagen tussen 8.00-12.00 of 13.30-17.00 uur, tussen 12.00-13.30 uur zijn de praktijken alleen bereikbaar voor spoedgevallen. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen kan het zijn dat de assistente u meer vragen stelt over uw probleem zodat zij de best passende hulp voor u kan bieden, dit heet triage.

Gewoonlijk reserveren wij 10 minuten voor uw afspraak. Heeft u meer tijd nodig, meldt u dit dan bij het maken van uw afspraak, zodat er, indien mogelijk, een dubbele afspraak (20 minuten) gepland kan worden.

U kunt zelf op de volgende websites informatie vinden of er reden is om naar de dokter te gaan en ook informatie over klachten/ziektebeelden met advies:

http://www.moetiknaardedokter.nl

http://www.thuisarts.nl

Digitaal afspraak plannen/ e-consult

Ook kunt u na aanmelding op Mijn Gezondheid.net digitaal een (niet spoed) spreekuurafspraak plannen of via het e-consult een vraag aan een medewerker stellen. E-consulten worden binnen 2 werkdagen beantwoord en zijn niet bedoeld voor spoedgevallen.

Telefonisch overleg

Wilt u telefonisch overleg? Neem dan bij voorkeur tussen 8.00 en 10.00 uur contact op met de assistente. De assistente zal zoveel mogelijk uw vraag proberen te beantwoorden indien dit niet mogelijk is zal zij overleggen met de huisarts en u vragen om later op de middag terug te bellen. Ook kan zij indien zij dit nodig acht een telefonische afspraak bij de huisarts voor u plannen. Ook is er de mogelijkheid tot beeldbellen met uw huisarts. Indien u dit wenst kunt u dit aan de assistente aangeven, zij zal dit dan in overleg met uw huisarts inplannen.

LET OP: Beleid bij niet verschijnen op uw afspraak zonder tijdige telefonische afmelding:

Bij verhindering dient u dit uiterlijk 24 uur van tevoren te melden bij de assistente, bij niet verschijnen op uw afspraak zonder tijdig bericht zullen we de kosten van het consult (Nza-passantentarief: 31,15 euro) aan u declareren. U krijgt dan een factuur. Dit wordt NIET vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit beleid is conform de landelijke regelgeving.

Huisbezoek

Als u om medische redenen niet in staat bent zelf naar de praktijk te komen, dan kunt u in overleg met de assistente een huisbezoek aanvragen. Huisbezoeken worden afgelegd na het ochtend- of middagspreekuur.

U kunt een huisbezoek aanvragen tot 10.00 uur (spoedgevallen uitgezonderd).

Indien het ook maar enigszins mogelijk is, kunt u beter naar de praktijk komen, omdat de onderzoeks- en behandelmogelijkheden in de huisartsenpraktijk beter zijn dan in de thuissituatie.

Let op: een vervoersprobleem is geen reden voor het aanvragen van een huisbezoek.

Opvragen uitslagen

Voor het opvragen van uitslagen kunt u 3 werkdagen na het onderzoek) het beste aan het einde van de middag bellen. Of meldt u zichzelf aan voor MijnGezondheid.net waarin u zelf de laboratoriumuitslagen in kan zien met daarbij ook het advies van de huisarts.